Практычны матэрыял па сба да раздзела “Харчаванне” (6 клас)




Дата канвертавання24.11.2017
Памер11.19 Kb.
Практычны матэрыял па СБА да раздзела “Харчаванне” (6 клас)


  1. Самым каларыйным на прыёме ежы (каля 45% рацыёну) павінен быць

А. сняданак; Б. абед; В. вячэра.


  1. Прадукты, якія лёгка засвойваюцца ўжываюць пажадана …

А. на сняданне; Б. на абед; В. на вячэру.


  1. Цэлыя ці драблёныя зярняты злакавых культур, ачышчаных ад абалонкі, гэта –

А. семачкі; Б. макароны; В. крупы.


  1. Перш чым гатаваць стравы з круп, іх трэба перабраць і прамыць у цеплай вадзе.

А. так; Б. не.


  1. Прадоўжыце сказ. Па густаце кашы бываюць рассыпістыя,

……………………….., ……………………….. .


  1. Ці можна ўжываць у ежу малако і малочныя прадукты па заканчэнні тэрміну прыдатнасці?

А. нельга; Б. можна; В. можна, еслі шкода выкідаць.


  1. Якія прадукты атрымліваюць з вяршкоў?

А. смятана; Б. кефір; В. масла сметанковае; Г. тварог.


  1. Які кухонны посуд трэба выкарыстаць наспадыні для гатавання сырнікаў?

А. сіта; Б. скаварада; В. каструля; Г. міска.


  1. Высушанае пшанічнае цеста, якому ў працэсе вытворчасці надалі форму стужкі, трубачак ці другіх разнастайных фігурак, гэта –

А. пячэнне; Б. макароны; В. крупы.


  1. Пасля варкі, перад падачай на стол макароны…

А. запраўляць маслам незліваючы адвар;

Б. адкідваюць на друшляк каб вада сцякла цалкам.


База данных защищена авторским правом ©urok.shkola.of.by 2016
звярнуцца да адміністрацыі

    Галоўная старонка